Frågor & Svar

Är det något du undrar? Isåfall kan du skriva din fråga här, så svarar vi på den så fort vi kan!

Vi som svarar på frågor är:

Ungdomsledarna i Mariehamn

Fältarna

Ungdomspolisen

Boost

Brottsofferjouren

Barnens internet – Rädda Barnen

Hej, för det första är det väldigt bra att du hör av dig. Det är tungt att bära på det själv i en sådan situation och det är viktigt att man får prata om sitt mående med någon. Att få lägga ord på sina känslor och tankar, kan göra att det känns mer hanterbart.

Dina känslor är viktiga. Vi från Fältarna skulle i första hand vilja se till att du får en samtalskontakt, vi tror att det skulle vara bra att du får träffa någon från BUP (Barn- och ungdomspsykiatrin). De är experter inom området och kan ge viktiga verktyg som just du kan använda vid motgångar. För motgångar uppstår alltid i livet förr eller senare och det är viktigaste är att kunna hantera dom på ett bra sätt.

För att komma till BUP behöver du gå via skolpsykolog, Studerandehälsan (om du studerar på gymnasienivå), oss Fältare eller någon annan som arbetar med ungdomar.

Idealet är att dina vårdnadshavare vet om att du har det kämpigt och att de kan stöda dig när det behövs. Men vi vet också om att det inte alltid är lätt att öppna upp sig för nära och kära på det sättet. Vill man inte själv vara den första att ta kontakt med dessa så kan man be en kompis göra det åt en istället.

Oss Fältare kan du skriva till på Facebook, Fältarna Mariehamns stad eller skicka ett sms till 0400-780237.

Kom ihåg att du är viktig!

Paintball kommer vi att spela åtminstone på Sommarhäng på Gregersö varje tisdag vecka 26-28. Annars följ oss på Facebook och Instagram, där lägger vi ut när vi ordnar paintballtillfällen.

Hejsan

Kul att du är intresserad av att lägga upp material i flödet. För att lägga upp material kontaktar du ungdomsledarna Patrik Eriksson eller Louise Dahl så hjälper de dig. Lättast är att du mailar dem på [email protected] eller [email protected]

Behöver vi köra hem någon på grund av att dom inte bör vara ute längre ifall de är såpass berusade, så kontaktar vi föräldrarna eftersom vi inte lämnar en ungdom  ensam i det skicket. En anmälan såsom en orosanmälan, sker inte per automatik utan är en bedömning från fall till fall, beroende på hur stor oro vi har.